Főoldal   

Csoportok, aktualitások

 

Kiscsoport

Szeptembertől folyamatosan szoktatjuk be a hozzánk beíratott gyerekeket, akik ismerkednek a közösségi élet szokásaival. A szülőktől kapott írásos és szóbeli információ sokat segített a gyermekek megismerésében. Fontosnak tartjuk, hogy a szokások kialakításakor a gyerekek aktuális fejlettségéből induljunk ki. Nevelőpartnerként számítunk a szülők segítségére.

Meglepetés volt a gyerekek számára az óvodai karácsonyfa. Örömmel bontogatták a szép új játékokat. Élvezték a frissen esett hó nyújtotta élményeket, hogy a nagyok szánkóztatták őket.

Nagyon várják a kicsik az első óvodai farsangjukat, melyet február 7-én tartunk.

Új, szép élmény lesz számukra a március 15-i megemlékezés és az utána következő húsvét .

Óvónők:
Lívia néni
Éva néni

Gondozónő: Zsuzsa néni


Kis-középső csoport

Az idei tél megajándékozott bennünket azzal a lehetőséggel, hogy óvodásként is kipróbálhassuk a havas játékokat. Hóember építés, szánkózás, hógolyózás, csúszkálás a jégen, mind-mind örömteli közös élményt jelent számunkra.

A farsangi mulatságra már most készülünk versekkel, dalokkal. Csoportszobánkban is farsangi hangulatot teremtünk, díszítjük, szépítjük. Kiscsoportban egyforma jelmezbe öltöztünk, az idén már minden kisgyereknek és a szüleik fantáziájára bízzuk, hogy milyen jelmezben érkeznek ezen a napon.

Márciusban megújul a természet, az idén korán érkezik a nyuszi. Várjuk a hóvirág és az ibolya, valamint a többi tavaszi kisvirág nyílását. Séták alkalmával megfigyeljük a természet ébredését.

Márciusban, a nyílt napon, az érdeklődő szülők betekinthetnek gyermekeik óvodai életébe.

Óvónők:
Ildikó néni
Rita néni

Gondozónő: Zsuzsa néni


Nagy-középső csoport

A tél örömeit nagyon élvezik a gyerekek. Kedvelt tevékenységük a hóember építés és a hólapátolás. Az időjárás jóslás a mi csoportunk feladata az idén. A medve barlangját már elkészítettük a gyerekekkel.

A gyerekeink nagy izgalommal várják február 7-én megrendezésre kerülő farsangi mulatságot, melyre a jelmezek mellé rövid verssel is készülnek. Az ünnepi hangulatot a szülők segítségével készülő gyümölcssaláta is emelni fogja.

A farsangi időszak végén kiszebábot fogunk égetni az udvaron, így búcsúztatjuk a telet és várjuk a tavasz érkezését.

Óvónők:
Kati néni
Viki néni

Gondozónő: Gabi néni


Nagy csoport

Nagycsoportosok lettünk! A szocializáció területén a tevékenységekhez való viszonyukat és az együttműködés szabályait szeretnénk erősíteni a gyermekeinkben.

Januárban a tél szépségeivel ismerkednek a gyerekek. A jég és a hó nyújtotta játék örömet okoz nekik.

Febuárban az időjárás változását figyeltük meg a medve monda alapján ( medvebújás). A farsangi mulatságon a nagycsoportos szülők a gyermekeikkel együtt vesznek részt. Mindenki a jelmezéhez illő verssel mutatkozik be. A hangulatot emeli a szülők és gyemekek közös tánca.

A március 15-i megemlékezés főszereplői a nagycsoportosok. Műsorukat a szüleik is megnézhetik a nyílt nap keretében.

Márciusban még egy fontos esemény lesz a nagyok életében-a tanító nénik látogatnak el óvodánkba (az iskolai beiratkozás időpontja áprlilis 7-8.). Az iskolalátogatások időpontjáról a faliújságon értesülhetnek a szülők.

Óvónők:
Mónika néni
Zsuzsa néni

Gondozónő: Éva néni
 

 


   Copyright 2007. Széchenyi u. 5. sz. Óvoda

  HUNGARY - Siófok, Széchenyi u. 33. - info@otosovisiofok.hu