Főoldal   

A mi óvodánk

Óvodánk  a Balaton partján, a nyár fővárosában, Siófok központjában található. 100 férőhelyes intézményünk négy csoportszobával és egy tornateremmel is rendelkezik. A hozzánk járó gyermekekkel jól felkészült, óvónők foglalkoznak, közülük négyen két diplomával is rendelkeznek. Az óvónők  munkáját szakképzett gondozónők segítik.
Csoportszobáink tágasak, berendezési tárgyaink esztétikusak, a korcsoportonkénti játékeszközök pedig a gyermekek képességfejlődését segítik. Óvodánk udvara „zöld sziget” a lakótelep közepén. Árnyat adó fákkal, bokrokkal beültetett részek; a fajátékok,a mászókák  mozgáslehetőséget , kellemes udvari tartózkodást biztosítanak gyermekeinknek. Nyáron a homokozók, a nagy melegben a pancsolók és a viakolor alapú „mini szökőkút” is  felüdülést nyújtanak a gyerekek számára.

Nevelőtestületünk az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramját szem előtt tartva készítette el saját pedagógiai programját, melynek célja a gyermekek egyéni képességfejlesztése. Intézményünk a Comenius 2000 Közoktatási Minőségfejlesztési Program I. Intézményi modelljét építette ki és azt működteti. A csoportok szervezésénél az azonos életkorú csoportok kialakítására törekszünk.

Óvodásaink az ismereteket játékos módon, érdeklődési körüknek megfelelően, képesség fejlesztő játékok segítségével sajátíthatják el. A játékok során sikerélmény átélésére, önálló cselekvésre, tapasztalásra; kreativitásuk kibontakoztatására biztosítunk lehetőséget.
Nevelőközösségünk  célja, hogy a hozzánk járó gyermekek jól érezzék magukat, és minden segítséget  megkapjanak  az egészséges testi és lelki fejlődésükhöz.

 

Óvónőink szerint a jó óvodában

- Családias, szeretetteljes, barátságos a hangulat, ahol gyermek és felnőtt egyaránt jól érzi magát
- Érvényesülnek az életkori és az egyéni sajátosságok

A játék a legfőbb tevékenység, amelyben szabadon érvényesülhet  a  mozgás iránti igény, a természetes kíváncsiság, az új iránti fogékonyság. Ahol a közösségi élet csírái szabadon kibontakozhatnak és  emellett önállóságuk is fejlődik

 


   Copyright 2007. Széchenyi u. 5. sz. Óvoda

  HUNGARY - Siófok, Széchenyi u. 33. - info@otosovisiofok.hu